srijeda, 13. veljače 2013.

Valentinovo :)

Brzo nam je došao i taj dan! Volim Valentinovo, napraviti večericu, slušati ljubavne pjesme, upaliti svjećice i uživati u večeri sa najdražim ... Nije da to i inače ne radimo, da se razumijemo, no no taj dan je nekako posebnije i još se više potrudim(o) :)
Već nekoliko Valentinovo za redom smo kod kuće, dragi i ja, sobica, na malom stoliću crveni stoljnjačić, sjedimo na jastucima uz mirišljave svijeće i vino, ma milina...

Ove godine sam se odlučila napraviti za glavno jelo raviole s mljevenim mesom, a za desert brownie sa sladoledom i vrućim preljevom od šumskog voća :)

Ukoliko ne znate što pokloniti boljoj polovici ili što skuhati, evo nekoliko ideja!
Ja sam uvijek za nešto kućne radinosti i domaću papicu u koju sami uložite truda što je već veliki plus, a još ako izradite ručno i poklončić nema boljega i to se cijeni još više, no ukoliko niste dovoljno spretni u kuhinji, uvijek možete nekoga zamoliti za pomoć, a isto je i za poklon, no ako ne prolazi ni to, poklončića ima na svakom koraku, no mali savjet - umjesto plišanaca, bolje poklonite nešto korisnije pa to upakirajte u nešto valentinovsko i sa posvetom ;)













http://www.zondraart.com/romanticna-kutijica-11340#.URuQhS_g3lI.facebook - Zondra na svojoj stranici ima odličnih ideja, od romantične kutijice do recepata!

http://nakitic.blogspot.com/ - Tina sa svom blogu također ima odličnih ideja za izradu poklona, a isto tako sve stvarčice možete i kupiti!

Isto tako napisati čestitku ili pismo možda nije lako, no i ako vam ne idu rime ili nemate inspiracije, sjetite se najdražeg filma ili pjesme vaše ljubavi, ukradite dio ili nešto izmjenite ...

A što skuhati? S desertom ne možete pogriješiti ako ispečete palačinke, muffine, a isto tako ako vam pečenje kolača nije jača strana i nemate pomoć, možete kupiti gotovi kolačić, malo sladoleda ili voća i mrvicu mašte i voila! :)
Dok je kod konkretnijeg jela možda i teži odabir, no sigurno ste bili negdje na večeri ili pričali o istoj gdje ste mogli čuti i saznati što to drugi voli, pa makar to bila i pizza ili njoki s umakom :)

Bitno je ono što ste se trudili i radili sami!








Na stranici Coolinarke ima mali milijun recepata, zavirite!

Uz finu papicu ili samo desert predlažem vam kupinovo vino, rose ili  Cabernet Sauvignon

:**

Nema komentara :

Objavi komentar