utorak, 23. lipnja 2015.

Dolce Gusto :)

Danas vam predstavljam jedan divan aparatić - Dolce Gusto :)
Dragi i ja smo ga dobili kao poklon na svadbi od mojih dragih prijateljica , kojima sam jako zahvalna na istome, iako sam ih sama zatražila da ga kupe hehe :D
Želju su mi ispunile prije 2 mjeseca, od kada smo popili nekoliko finih kava, jer ja svoj Dolce mazim i pazim ;) (čitaj: ne dam nikome :D )



slatkiš mali :)

Radi se o aparatu Nescafe Dolce Gusto Krups Piccolo, crvene boje.
Cijene aparata su različite, moj je bio u odličnoj akciji skupa sa 15 kutija kapsula.
Naime, u pakiranju dobijete 15 kutija kapsula - 8 različitih okusa , a aparat je gratis. To je uistinu tako, jer cijena jedne kutije (sa 16 kapsula) iznosi 40 kn, dok na akciji bude za 35 kn.
Cijena cijelog pakiranja - aparat + 15 kutija iznosi 600 kn (u Metru se našlo i za 550 kn), što je odlično s obzirom da sam aparat toliko košta, ušteda je 50%. Ovaj je kupljen u Billi.

 ogromna kutija :D
I dalje sve držim u njoj jer nemam kuda sa svim kutijama :D


Uz veliku, dobija se i mala kutijica, u kojoj je nekoliko okusa, sa dozama potrebnim za određenu kavu - što je super :)
U neke kave idu po 2 kapsule, što zapravo po određenim okusima - tj kutijama, umjesto 16 kapsula, bude 8+8 kapsula.
Gdje su potrebne dvije kapsule, iste su obojane dr. bojama - npr. crna i bijela.


Dobije se i dosta uputa, jer se pri prvom korištenju, mora isipati određena mjera hladne i tople vode i ostalo što je navedeno u uputama, tako da se moja prva kava iz aparata dosta odužila :D

8 okusa :)


Ovdje je lijepo prikazano koje se kapsule i koliko dobiva u u pakiranju, te koliko ih se koristi po napitku. Sve skupa je to 240 kapsula za 192 napitka :D

Kod mene dragi i mama jedini piju kavu, ja ju ne pijem, eventualno s vremena na vrijeme, iako prije neki capuccino, tata i braco nikako.
Od ovih kavica, dragi i mama piju kave, tata i brat Chococino, a ja ostalo :D
Najdraži su nam: Chococino, Cortado i Barista , iako ostale tek isprobavamo :)
Mislimo sve isprobati, a nekoliko kojih nam se najviše svidi bi tada nastavili konzumirati!

 kapsulice :)

 uzeli smo još jedan novi okus!

 najdraži :) okus je kao vrući kakao :)

 kutija u kojoj je mališa smješten


Na mjestu gdje je ime, sa ručicom se diže dio plastike,  da bi se mogla izvući posudica gdje se stavi kapsula.

 mjesto za kapsulu

kada vratite u utor i spustite ručicu, mala iglica probada poklopac


sve je crveno :)

Regulator tople i hladne vode je mala ručica gore , tj kada želite topli napitak gurnete na crvenu stranu - desno,  a kada želite hladni napitak gurnete na plavu stranu - lijevo.
Treba paziti da je ručica postavljena na sredinu, jer kod dizanja dijela za kapsule može doći do pucanja iglice ili nekog dr dijela.
Plastični dio je spremnik za vodu, zapremnine 0,6 l.
Podesiva je i posudica tj. ladica za tekućinu koja eventualno bude kapljala iz kapsule, ali to se rijetko dogodi.

Eventualna primjedba je što je aparat nešto bučniji i treska se :D ali to je zanemarivo s obzirom kakve napitke priprema hehe :)

Jedino što mene malo smeta, ne znam jel još tko ima problema sa time, a nisam vidjela u uputstvima ili nije nešto s čime se treba zamarati, je plastični spremnik za vodu koji od ispod ima utor sa oprugicom koja sjeda u rupu, e pa kad se ide prazniti ili puniti kaplje voda, a isto tako u toj rupici gdje sjeda bude puno vode. Kao da ta oprugica ne sjeda kako treba, pa zato dolazi do curenja.
Nije to ništa strašno, ali opet mi je malo čudno, budem se detaljnije raspitala!

Naravno, ništa bez popratnog sadržaja :D 
Staklene posudice su sa svadbe ostale, pa sam ih dobro iskoristila, u jednom je kavica koja se treba najprije potrošiti, dok je u drugoj smeđi šećer i žličice :)
Staklenih šalica smo uzeli 6 i to u KiK-u , 8 kn komad.



A sada slijede napitci :)
Doma nas je petero i svatko je odabrao svoj napitak! 

Imamo tu :

Chococino


Barista



 Cafe au lait


Cappuccino



Latte Macchiato


Unutar kutija s kapsulama, uočila sam da ima nekakav dugački kod.
Nisam znala o čemu se radi dok nisam lajkala stranicu NESCAFÉ Dolce Gusto Hrvatska (na istom mjestu možete doći i do savjeta, kao npr. čišćenje uređaja) , gdje sam vidjela da postoji i klub vjernosti kojeg možete vidjeti ovdje i učlaniti se i skupljati bodove. :)
Tako da se zapravo tu i upisuju kodovi sa kutija, gdje svaka kutija tj. kod donosi 15 bodova, a toliko dobijete i za dobrodošlicu.
Sa određenim brojem bodova možete si izabrati jedan od poklona, od šalica do aparata Dolce ili kutije s kapsulama po izboru.
Npr. za 840 bodova dobijete aparat Oblo, za 255 bodova set šalica, dok za 300 bodova možete dobiti držač za kapsule - što ja želim :D :D i sl. Sve vam je lijepo objašnjeno, čak i koliko kutija kapsula treba imati da se osvoji određena nagrada, što mi je fora :D
Ili i nije, jer tada vidite da nagradi niste ni blizu hehe, ali sve se to da skupiti! ;)

kod unutar kutije
 
Želim isprobati i nekakve drugačije okuse, vidjela sam da se reklamiraju i Caramell Latte Macchiato , Vaníliás Latte Macchiato , Ice Cappuccino , Choco Caramel , nisam  vidjela u trgovinama, no jesam na ovoj stranici - Extreme digital.


Eto, meni je aparatić odličan, ne zauzima puno prostora, osim glomazne kutije :D (za koju se nadam da ću je se brzo riješiti ;) :D ), kavice su jako ukusne i prekrasno mirišu, aparat je jednostavan za korištenje i održavanje.

Od mene ima pohvale :)
Sad si idem napraviti još jednu kavicu, koju ću odabrati? Cortado! :)


Do čitanja! :*
 

2 komentara :

  1. Već dugo me zanimalo kako ovaj malac funkcionira, ali nisam imala koga pitati. Stoga baš ti hvala na ovako detaljnoj recenziji. ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nema na čemu :) ukoliko ima još kakvih nejasnoća, tu sam :)

      Izbriši