ponedjeljak, 13. travnja 2015.

DIY kutija za naušnice :)

Hello everyone :)

Prije 2 god sam vam pokaza kako napraviti kutiju za nakit - prstenje, ovoga puta ide diy za naušnice.
Imam hrpu malih naušnica - to mi je zapravo i najdraži nakit, kojeg sam držala po svakojakim kutijicama i sl, dok se nisam sjetila napraviti kutijicu za naušnice, jednu, pa drugu, a sada bi mi trebala i treća :D


Za izradu vam je potrebno:
- škare
- kutijica
- ravnalo
- spužva


Kutijica može biti bilo kakva - oblik, veličina, dubina, tako svejedno, kao i materijal - drvena, metalna i sl., kakva god da vam se sviđa, bilo da kupovali ili imali kod kuće neiskorištenu ili još bolje , ukrasili je decoupage tehnikom :)


Spužva - debljina nije bitna, iako bolje bi bilo da je nešto deblja, da ako imate duži ubodni dio da vam ne probada samu kutijicu. Do nje je možda malo teže doći, ali ja sam moju uzela u trgovini sa posteljinom i tekstilom (Užarija, tepihane i sl). Radi se o spužvi za sjedenje, ali vama je tako nebitno :D

*spužva baš i nije najbolje kvalitete što se i na slici vidi, dosta je žuta, mislim takva je i kupljena
*savjet: ako vam se ne sviđa takav izgled - preko spužve staviti nekakav tanji, rjeđi materijal kroz  
   koji ćete bez problema probadati naušnice
* ili : alternativa spužvi - stiropor (ali on će se trusiti, rupe će se širiti)


Ravnalo i škare će poslužiti da se spužva što bolje iskroji po kutijici.


Neka spužva koja će biti u kutijici, bude na knap - kada budete nabadali naušnice, neće dolaziti do udubljivanja spužve, već će ona mirno stajati na mjestu.


*ajme što je ružna ova spužva :D :/





Rezultat : sve na jednom mjestu!

Baš su mi fora kutijice :D

Do čitanja!

2 komentara :

  1. Ideja ti je odlična i čim sam vidjela ovaj post napravila sam si jednu kutijicu za te sitne naušnice kojih uvijek ima svugdje, sve potrebno sam imala doma (iskoristila sam onu debeli mjehuričastu plastiku koja se često umjesto stiropora koristi) tako da sam za par minuta napravila. :) Najbolji su mi brzinski uradi sam projekti za koje sve potrebno već imam doma :)

    OdgovoriIzbriši