četvrtak, 14. ožujka 2013.

quiche iliti pita s povrćem

Pozdrav svima, nadam se da niste tako tmurni kao ovo vrijeme vani, a uz recept koji vam donosim odmah ćete biti bolje volje, a i eto prijedloga za zdravi ručak ili večeru ;)
Napokon sam napravila pravi quiche i zbilja sam bila zadovoljna :)

Evo recepta!




Za tijesto:
250 g brašna
120 g maslaca
malo soli
1 jaje
2 žlice vrhnja

Za nadjev:
250 g šampinjona
poriluk
200 g sira (podravski mi je najbolji)
češnjak i crveni luk
4 jaja
pola vrhnja
rajčica
začini
(sastojke za nadjev možete mjenjati po svom ukusu, meni je ova kombinacija najfinija)

Priprema:

Tijesto umjesite, zamotate u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na sat vremena.
Na pobrašnjenoj podlozi ga razvaljate na 2 cm te dovoljno da ga imate i za rubove posude u kojoj ga namjeravate peći. Posudu obložite masnim papirom, a tijesto na nekoliko mjesta izbodite vilicom da ne raste tijekom pečenja.
Pečnicu zagrijte na 200 stupnjeva, te tijesto na 10 do 15 minuta zapecite.

U tom vremenu na maslacu prepržite crveni luk, češnjak i gljive, dodajte začine i pirjajte 10 minuta, dodajte poriluk izrezan na sitne kolutiće te pirjajte još nekih 5 minuta.
Naribani sir, jaja i vrhnje pomješajte.

Na tijesto koje ste prethodno zapekli, dodajte gljive i poriluk, prelijte smjesom od sira, jaja i vrhnja, te ukrasite rajčicom.
Pecite na 200 stupnjeva dok ne dobije zlatnu boju!

I to je to, dobar tek :)

2 komentara :