utorak, 19. veljače 2013.

Atika

Potkrovlje ili attic, kako vam drago!
M i ja smo nedavno pričali, da kad bi se danas sutra smjestili u svoju kućicu, imali bi i uređeno potkrovlje, na što sam se ja samo smrknila, jer nekako ne volim potkrovlja, imam dojam da su mala, s malim uskim prozorima, bez svjetla, niskih stropova s malo prostora, brr!
Da bi sljedeći dan uhvatila novi broj



gdje sa naslovne strane vrišti naslov Savršeno potkrovlje! Skočila sam sa mjesta i samo M-u pokazala naslovnicu i brže bolje prelistala i iznenadila se!
Nisam mislila da ima toliko kombinacija, mogućnosti, svjetla, prostora, samo treba znati prilagoditi se takvom prostoru!




















Dobro je znati!
Pri uređenju potkrovlja je potrebno osobitu pažnju posvetiti visinama nadozida ispod kosih krovnih ploha, jer one određuju mogućnosti iskoristivosti prostora u tim zonama, ali i čitavog prostora. Elemente namještaja je potrebno maksimalno prilagoditi prostoru zbog što bolje iskoristivosti, pa je potkrovlje najjednostavnije opremiti izradom namještaja po mjeri.
 Kada riješite sve funkcionalne zapreke doma u potkrovlju, posvetite se mislima o oblikovanju namještaja. Ono može biti potpuno minimalističko kako bi se u prostoru maksimalno naglasile razigrane krovne plohe i njihova konstrukcija, koja je često ukras potkrovlja.

Članak u cjelosti pročitajte ovdje:  
http://zena.hr/clanak/uredenje_dom/kako_urediti_potkrovlje/5527

Važne stavke: izolacija/ventilacija, namještaj po mjeri, svjetlost/rasvjeta, funkcionalnost, dekorativni predmeti, pločice za vizualni dojam

Članak : 
http://www.rtl.hr/indizajn/interijer/364397/napravite-svoje-potkrovlje-iz-snova/

Sad već zamišljam svoje idealno potkrovlje :)

2 komentara :

  1. obožavam Dom i dizajn i skupljam ih. nažalost u ned si nisam kupila pa se nadam da ćeš mi posuditi da prelistam :)

    OdgovoriIzbriši
  2. I ja, super su im ideje, maštovito je i korisno :) no nemam ga, prelistala sam ga i pročitala na kavici :/ ;)

    OdgovoriIzbriši