srijeda, 3. travnja 2013.

povrtni quiche

Dragi čitatelju, ako si jedan od onih koji se dobro napapao za ove blagdane, evo laganog ručka i prijedloga za isti :)


Što je sve potrebno?

Za tijesto:
250 g brašna
120 g maslaca
1 jaje
2 žlice vrhnja (ili čvrstog jogurta)
malo soli

Za nadjev:
3 jaja
100 g sira
1 glavica crvenog luka
češnjaka po želji
300 g špinata
3 crvene paprike
začini

Priprema:
Umjesite tijesto, zamotajte u prozirnu foliju i ostavite na pola sata u hladnjaku.
U međuvremenu pripremite povrće. Izdinstajte luk i češnjak, dodajte papriku narezanu na trakice, a kad omekša dodajte špinat i začine.

Zagrijte pečnicu na 200 stupnjeva.
Na pobrašnjenoj podlozi tijesto razvaljajte na 2 cm te dovoljno da ga imate i za rubove posude u kojoj ga namjeravate peći. Posudu obložite masnim papirom, a tijesto na nekoliko mjesta izbodite vilicom da ne raste tijekom pečenja.
Tijesto na 10 do 15 minuta zapecite.
Na zapečeno tijesto dodajte povrće, prelijte jajima i naribajte sir.
Nastavite peći dok ne dobije zlatnu boju.

mljac mljac :)

uz vruću pitu odlično se slaže hladni čvrsti jogurt!

U slast!

2 komentara :

  1. Odlično izgleda! Vrijeme je da i to konačno isprobamo! :)
    M&M

    www.majezmaje.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  2. hvala, super je, tijesto mi je milina, a kombinacije su bezbrojne, mašti na volju i dobar tek :)

    OdgovoriIzbriši