srijeda, 27. veljače 2013.

šareni crumble

Crumble mi je jedan od omiljenih deserata! Iako nikako baš ne volim voće koje se peče (jer okusi budu puno drugačiji, izgube se), u ovom desertu sve prolazi, kombinacije su bezbrojne, kao i okusi!




Sastojci:
jagode 
banane
nesoljeni indijski oraščići
kokosov čips
limunova korica
50 g brašna
50 g maslaca
50 g šećera
50 g zobenih pahuljica

U vatrostalne posudice, tepsiju ili glinenu posudu stavite izrezane banane i jagode, oraščiće, kokos i limunovu koricu. Brašno, maslac, šećer i zobene pahuljice izradite u mrvičastu smjesu te njome prekrijte voće. U zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva crumble pecite oko 20-tak minuta, tj dok ne porumeni.


Sastojke sam naravno odabrala po onome što najviše volim, svježe i suho voće birate dakle po volji, sezoni ili onome što vam se nađe pod rukom. Koliko ćete staviti pojedinih sastojaka isto ovisi o vama, kao i koju posudu odabrati za pečenje - ovisno o tome koliko voća i smjese planirate pripremati.

brzo je nestalo :)

Dobar tek!

2 komentara :

  1. njamiiiii! ovo bi si ja jednom za doručak mogla :) gdje si nabavila kokosov čips i koliko košta?

    OdgovoriIzbriši
  2. :) ima u dm-u i Muller-u, mislim da je oko 15-tak kn!

    OdgovoriIzbriši